Vera is klaar voor haar nieuwe energiecontract

Vera woont samen met poezen Moortje en Dicky in Hendrik-Ido-Ambacht. Vandaag komt energiehulp José langs om haar te helpen met besparen. Volgend jaar loopt haar vaste energiecontract namelijk af en Vera wil daar graag goed op voorbereid zijn. Daarom heeft ze de Energiehulp ingeschakeld.

Vera heeft veel hobby’s. Dat is goed te zien en te horen in haar knusse woonkamer. Ze luistert graag naar muziek, puzzelt veel en Vera verzamelt antieke poppen. De indrukwekkende verzameling is door het hele huis te bewonderen. Ze zitten allemaal keurig gekleed en gekapt in mooie kasten. 

IMG 1562

Beter omgaan met geld
In 2011 kreeg Vera een beroerte. Daardoor moest ze lang revalideren. Ze heeft nog wel een poosje gewerkt maar het ging niet meer en ze moest stoppen. Sindsdien zit ze thuis dus haar hobby’s komen goed van pas. Haar inkomen is wel een stuk lager geworden. Dat was best lastig. Een aantal jaren geleden kwam ze door alle omstandigheden in de problemen. 

Vera: “Ik probeerde het eerst te verbergen maar dat lukte niet meer op een gegeven moment. Toen ben ik zelf naar de gemeente gestapt. Dat was een moeilijke beslissing want je moet echt met je billen bloot. Maar na de schuldsanering kon ik weer opnieuw beginnen. Ik pas nu beter op maar ik geef nog steeds makkelijk geld uit, haha! Daarom heb ik een budgetcoach. Die helpt me bij het organiseren van mijn uitgaven. Door zijn tips leer ik steeds beter om te gaan met geld, ik hou nu zelfs wel eens wat over. Ik kan nu ook beter plannen. De coach heeft me ook geleerd hoe ik met internetbankieren en de email om moet gaan. Ik ben daar nu best wel handig mee geworden.”

En zo kwam Vera ook bij de Energiehulp terecht. Ze zag een advertentie op Facebook en heeft meteen een afspraak gemaakt. Ze heeft wel een handige buurvrouw die haar vaak helpt met klusjes in huis. Maar ze vindt het heel fijn dat ze dit zelf kan regelen. Een afspraak maken was heel makkelijk. 

IMG 1558Een heel verschil!
Energiehulp José legt eerst rustig aan Vera uit wat ze gaat doen. Daarna maken ze een ronde door het huis waarbij José alle lampen controleert. Vera heeft nog veel lampen die veel stroom verbruiken. José legt uit dat een oude lamp van 60 watt ook 60 watt aan stroom nodig heeft. De lamp die José meegenomen heeft, geeft net zoveel licht maar gebruikt maar 7 watt aan stroom. Een heel verschil! 

Warmte verdwijnt niet meer
José ziet dat Vera haar meubels erg dicht bij de verwarming heeft staan. Ze legt uit dat Vera die beter iets naar voren kan schuiven zodat de warmte beter de kamer in kan. Straks zal José nog radiatorfolie aanbrengen. De warmte verdwijnt daardoor niet meer naar de buitenmuur maar komt beter de woonkamer in. “Daar zal Dicky wel blij mee zijn”, zegt Vera, “die ligt het liefst met zijn koppie bij de verwarming.” Er hangt een gordijn voor het trapgat, dat vindt José al heel slim van Vera.

Samen gaan Vera en José het hele huis door. José monteert alle gratis materialen. Een waterbesparende douchekop, een tochtstrip, zuinige lampen en de radiatorfolie natuurlijk. 

Vera is alvast goed voorbereid op haar nieuwe energiecontract. En ze heeft haar buurvrouw ook gelijk aangeraden om een afspraak te maken.

De voordelen op een rijtje

De Energiehulp is gratis
De Energiehulp maakt je huis energiezuiniger
Na het bezoek bespaar je direct energie