Energiehulp Johnny: “We kijken samen wat het beste werkt voor jou om te besparen.”

Johnny Vis is een geboren en getogen Leiderdorper. Hij kent het dorp dan ook goed en vindt het fijn dat hij de inwoners van Leiderdorp kan helpen met energie besparen.

Johnny, wat doe je allemaal als energiehulp?
“Als mensen zich aanmelden ga ik langs om te kijken hoe ze energie kunnen besparen. Heel vaak kan ik al meteen helpen met kleine energiebesparende maatregelen. Het plaatsen van tochtstoppers of radiatorventilatoren bijvoorbeeld. Er is ook altijd tijd voor een gesprekje en soms merk ik dan dat er meer aan de hand is. Door andere problemen kan het ook gebeuren dat mensen moeite hebben met het betalen van de energierekening. Dan ga ik samen met de bewoner kijken hoe we het op kunnen lossen. Elke situatie is uniek. Daarom kijken we samen wat het beste werkt en of we misschien nog andere hulp nodig hebben. Ik kom dan nog een keer terug tot het gelukt is om te gaan besparen.”

Waarom doe je dit werk?
“Ik hou van Leiderdorp! Ik vind het fijn om mensen te helpen. En nu ik dit werk een tijdje doe, heb ik ook al veel geleerd. Die ervaring en kennis kan ik weer gebruiken om mensen nog beter te helpen om de energierekening omlaag te brengen.”

Met al die ervaring heb je zeker wel wat tips?
“Ventileer! Je huis wordt daarna sneller warm, en verse lucht in huis is heel belangrijk voor je gezondheid. Wat ik ook vaak tegenkom, is dat mensen de verwarming aan hebben in kamers waar ze nooit komen. Dat is erg zonde. Vaak weten ze helemaal niet dat het zo is, dus ik kijk dat altijd even na. Maar de makkelijkste tip is toch wel: blokkeer je verwarming niet met een bank of gordijnen. Dat scheelt enorm, maar ik zie het toch best vaak bij mensen thuis.”De voordelen op een rijtje

De Energiehulp is gratis
De Energiehulp maakt je huis energiezuiniger
Na het bezoek bespaar je direct energie