Energiehulp Berkay helpt je met energie besparen, ook in de zomer.

Berkay is Energiehulp. Hij gaat gratis op huisbezoek bij mensen die zijn hulp kunnen gebruiken. Hier past hij kleine energiebesparende maatregelen toe en geeft hij tips voor het verlagen van de energierekening.

Wat doet een Energiehulp?
“Mensen kunnen een gratis afspraak maken. Ik kom dan langs en kijk hoe je snel en makkelijk kunt besparen. Ik monteer tochtstrips als het nodig is en ik draai nieuwe, energiezuinige lampjes in. Ik geef ook tips.”

Vinden mensen het moeilijk om zelf iets te doen?
“Ik merk dat vooral ouderen en alleenstaande mensen de klusjes lastig vinden. Niet iedereen is handig. Of mensen hebben een slechte gezondheid. Ze zijn bang om te vallen. Het is fijn dat wij dan kunnen helpen. En er is altijd tijd voor een praatje.”

Kom je veel apparaten die veel energie verbruiken tegen?
“Vooral oude lampen. Soms zelfs 80 watt gloeilampen. Die verbruiken wel 90% meer stroom dan de zuinige led-lampen die ik bij me heb. Wat ik ook veel zie, zijn stekkerblokken vol met opladers die niet gebruikt worden. Ik geef dan een stekkerdoos met een schakelaar zodat alles wat op die stekkerdoos aangesloten zit in één keer uit kan. 

Wat kan je makkelijk zelf doen om te besparen?
“Opladers uit het stopcontact halen of een stekkerdoos met schakelaar nemen. Oude gloeilampen of halogeenlampen vervangen. En ga zuinig om met energie. Geen licht laten branden als er niemand is en de was lekker buiten of op een rekje drogen zijn bijvoorbeeld simpele tips.” 

Heb je nog tips om het thuis koel te houden tijdens warme dagen?
“Doe overdag de ramen dicht en de gordijnen ook, zo kan de zon niet naar binnen. In de avond doe je de gordijnen en de ramen weer open en laat je het lekker doorluchten met koelere avondlucht. En gebruik een ventilator. Die verbruikt weinig stroom. Zelfs als deze de hele dag aan staat. Als je een tuin of balkon hebt; zet lekker veel groen neer! Bomen en planten houden je huis ook koel. Ze nemen warmte op en grote bomen kunnen veel schaduw geven.”

Slim Energie Besparen fotos 25 juli 28 van 39 kopieren

De voordelen op een rijtje

De Energiehulp is gratis
De Energiehulp maakt uw huis energiezuiniger
Na het bezoek bespaart u direct energie