Wethouder en Berkay brengen samen het 550e bezoek

Energiehulp helpt 550ste huishouden in Vlaardingen met verlagen energierekening

Nu de dagen kouder worden en de energieprijzen stijgen ligt het gevaar van een (te) hoge energierekening op de loer. De heer Minderhoud uit Oostwijk maakte daarom dankbaar gebruik van het aanbod van de gemeente voor een gratis bezoek van een energiehulp. Hij is al de 550ste inwoner van Vlaardingen dit jaar.

Voor veel mensen is het vanwege de gestegen energieprijzen steeds moeilijker om de energierekening te betalen. Op initiatief van de gemeente kunnen inwoners van Vlaardingen gratis gebruik maken van een energiehulp. Die helpt in korte tijd om het huis energiezuiniger te maken. Het afgelopen jaar hebben al honderden Vlaardingse huishoudens gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. De woning van de heer Minderhoud was al de 550ste in het afgelopen jaar.

Gratis hulp

Wie hulp nodig heeft bij energie besparen, kan een afspraak maken met een energiehulp. Deze komt thuis langs met energiebesparende materialen, zoals tochtstrips, radiatorfolie, ledlampen, brievenbusborstels en waterbesparende douchekoppen. De energiehulp brengt de materialen gratis aan en geeft de bewoner tevens bespaartips. De tips zijn aangepast aan het huis en de situatie. Wethouder Kegel (Duurzaamheid en Energietransitie) vergezelde energiehulp Berkay bij diens bezoek aan de woning van de heer Minderhoud. “Als gemeente vinden wij het belangrijk dat iedere inwoner van Vlaardingen warm de winter door komt. Voor ons staat voorop dat energie voor iedereen betaalbaar moet zijn. Ook met kleine maatregelen kun je op de energierekening besparen. Daarom helpen wij onze bewoners door middel van de energiehulp om hun energierekening te verlagen.”

Afspraak maken

Heeft u ook een laag inkomen en een (te) hoge energierekening? Dan kunt ook u een afspraak maken voor een gratis bezoek van een energiehulp op een moment dat het u past. Stuur een e-mail naar vlaardingen@energiehulp.nl of bel met (010) 200 4949. Op www.energiehulp.nl/vlaardingen vindt u meer informatie. De energiehulp wordt in opdracht van de gemeente Vlaardingen verzorgd door medewerkers van MeGreen en Energiehulp.

Foto: Wethouder Kegel brengt onder toeziend oog van energiehulp Berkay tochtstrip aan bij voordeur.

De voordelen op een rijtje

De Energiehulp is gratis
De Energiehulp maakt uw huis energiezuiniger
Na het bezoek bespaart u direct energie