Saar kreeg bezoek van Energiehulp Chelan. “De Energiehulp is écht een kadootje!”

Op een prachtig hofje in Dordrecht woont Saar. Ze kreeg bezoek van Energiehulp Chelan. Saar had zelf als een heleboel gedaan om haar knusse huis warm te houden. Zoals oude lampen vervangen en tochtstrips plaatsen. Ze wist wel dat er nog wat klusjes gedaan moesten worden. Chelan heeft dat allemaal voor Saar gedaan en daar is ze heel blij mee. Want het was meer werk dan Saar dacht.

Saar is 79 jaar en doet nog veel zelf in huis. Maar een tijdje geleden is ze geopereerd en sindsdien vallen sommige klussen tegen. Ze had een vast energiecontract, maar dat is nu afgelopen. Het maandbedrag wordt verdubbeld. Toen ze de folder van de Energiehulp in de bus kreeg, was ze nieuwsgierig. 

“Ik heb het eerst wel even goed doorgelezen, hoor. Ik geloofde niet dat het helemaal gratis was. Toen ik zag dat de gemeente hier ook aan meewerkt, had ik er vertrouwen in en heb ik een afspraak gemaakt. Het is gratis. Fijn. Echt een cadeautje!”

Vriendelijk en goed geholpen
Saar is erg positief over het bezoek van Chelan. “Ze was op tijd, heel vriendelijk en ze werkte hard. We praatten met elkaar en ze werkte ook gewoon door. Ze zag ook dat ik zelf al veel had gedaan en daar kreeg ik een compliment voor, heerlijk. Ik voelde me op mijn gemak terwijl Chelan hier aan het werk was.”

“Ik voelde me op mijn gemak terwijl Chelan hier aan het werk was”

“Ze lette ook goed op wat er allemaal moest gebeuren. Alle lampen in mijn huis zijn nu energiezuinig. Van een tochtstrip die ik zelf geplaatst had, was een stukje af. Ik dacht dat we daar een nieuw stukje aan konden plakken maar Chelan heeft de tochtstrip helemaal vervangen door een nieuwe. Geen half werk!”

Goed voor het klimaat
“Chelan heeft ook een nieuwe douchekop geplaatst. Daardoor is het douchen nu ook zuiniger. Deze douchekop verbruikt minder water. Daar merk ik niks van. Ik vind het klimaat erg belangrijk dus daarom ben ik ook blij met de Energiehulp. Minder energie gebruiken is ook beter voor het milieu.”

Het contact met de Energiehulp was makkelijk. Daarna is alles goed en netjes voor haar geregeld. In huis is het al meteen een stuk behaaglijker. “Je hebt er echt iets aan!”

Wil jij ook een bezoek van de Energiehulp?

De voordelen op een rijtje

De Energiehulp is gratis
De Energiehulp maakt je huis energiezuiniger
Na het bezoek bespaar je direct energie