Chelan hielp Tugce om te besparen en het toch lekker warm te houden in haar huis

Tugce had veel last van de hoge energieprijzen. Ze deed haar best om de rekening laag te houden maar het lukte niet goed. Na een bezoek van de Energiehulp lukt dat beter en is het een stuk comfortabeler bij haar thuis.

In een tussenwoning in Dordrecht woont Tugce van 27 alleen. Door gezondheidsproblemen kan ze niet werken. Ze moet dus rondkomen van een uitkering. De stijgende prijzen voor energie zijn dan extra vervelend. “Ik probeerde zuinig om te gaan met energie”, vertelt ze. “Ik dacht ook dat het goed ging want ik lette goed op. Maar toen ik mijn jaarnota kreeg moest ik toch veel bijbetalen. Daar schrok ik enorm van.”

Daardoor ging haar maandtermijn ook flink omhoog. Ze belde met de leverancier maar het werd voor haar niet goed duidelijk wat ze dan wel moest doen. “Het is best lastig om het goed te begrijpen.”

“Ik had al eens van de Energiehulp gehoord. Maar pas toen mijn ouders heel enthousiast waren over hun afspraak, heb ik zelf ook een afspraak gemaakt.” Gelukkig was ze snel aan de beurt en kwam Chelan bij haar langs.

“Het bezoek van Chelan was hartstikke fijn! Ze heeft tochtstrips geplaatst en ook folie achter de radiator gemonteerd. Ik merkte meteen het verschil, het is gewoon veel prettiger nu in huis. Ik wist wel dat die dingen bestonden maar had nooit gedacht dat het zo goed zou helpen!” Tugce kreeg ook energiezuinige lampen tijdens het bezoek.

Chelan had handige tips voor Tugce. “Ze heeft me uitgelegd dat ik de radiatoren uit kan draaien in de kamers waar ik niet ben. Daar had ik nooit bij stilgestaan. Ik let daar nu goed op.”

Ze heeft ook een douchewekker gekregen. Zo kan ze opletten dat ze niet te lang doucht. De wekker geeft precies 5 minuten aan, dat is het advies. “Maximaal 5 minuten douchen moet ik soms nog wel een beetje oefenen, maar het gaat steeds beter”, vertelt Tugce lachend.

Tugce is heel blij dat de Energiehulp bij haar is geweest. Haar maandbedrag is nu gelukkig ook weer wat lager. Het is lekker warm thuis terwijl ze minder zorgen over de rekening heeft.

Wil je net als Tugce weten hoe je kunt besparen en toch een warm huis hebt? Klik op de gele knop hieronder.



De voordelen op een rijtje

De Energiehulp is gratis
De Energiehulp maakt je huis energiezuiniger
Na het bezoek bespaar je direct energie