Een bezoek van de Energiehulp: “handig en nog gezellig ook!”

Deze zomer vond het eerste huisbezoek van de Energiehulp in Wassenaar plaats. We mochten op bezoek bij de gezellige benedenwoning van de heer en mevrouw Corel. Het gepensioneerde gezin doet best al wat aan energie besparen en is benieuwd wat ze nog meer kunnen doen. Energiecoach Jorn ging bij ze op bezoek.  

Gratis huisbezoek

Energiecoach Jorn legt eerst rustig uit wat hij tijdens het gratis huisbezoek gaat doen. Daarna maken ze samen een rondje door het huis om te kijken waar bespaart kan worden. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van oude gloeilampen voor ledverlichting. Of radiatorfolie plakken achter de verwarming. Deze materialen brengt een Energiehulp gratis aan. Niet alleen helpt de Energiehulp met gratis materialen. Ook krijg je tips afgestemd op jouw situatie. Zo gaat je energierekening omlaag en je woonplezier omhoog.

Een heel verschil

Persmoment Wassenaar Energiehulp 15 van 16

De familie Corel heeft al een waterbesparende douchekop waarmee ze flink op (warm) water besparen. Slim, want wat je niet gebruikt hoef je ook niet te betalen. Daarnaast hebben ze ook een app waarmee ze hun verbruik goed in de gaten houden. Jorn brengt in de woning radiatorventilatoren aan. Deze plaats je onder de radiator. De ventilatoren helpen je woning sneller en zuiniger op te warmen. Ook laten ze je woning warmer aanvoelen. De besparing is ongeveer 10% tot 15% per jaar op het gasverbruik.

“Handig en nog gezellig ook!”

De heer Corel is erg blij met het huisbezoek van de Energiehulp: “het was niet alleen handig, maar nog gezellig ook. Ik dacht dat ik al veel wist, maar ik heb ook nieuwe dingen gehoord”. Hij geeft aan dat hij het niet alleen doet om geld te besparen, maar ook voor het milieu. Als tip voor andere inwoners om energie te besparen zegt hij: “geef je op voor de Energiehulp, het is meer dan de moeite waard!“

Ook gratis hulp?

De gemeente wil inwoners helpen om de energierekening te verlagen. Daarom kunnen inwoners in Wassenaar gebruik maken van de Energiehulp. De gratis service helpt inwoners in korte tijd om het huis energiezuiniger te maken. Makkelijk en snel. De Energiehulp is er voor alle inwoners van Wassenaar die in een minder goed geïsoleerd huis wonen, zelf geen mogelijkheid hebben om de materialen aan te brengen of moeite hebben om hun energierekening te betalen.

De voordelen op een rijtje

De Energiehulp is gratis
De Energiehulp maakt je huis energiezuiniger
Na het bezoek bespaar je direct energie