Vraag & antwoord

Wat is de Energiehulp?
Energie besparen levert geld en woonplezier op! Daarom biedt de gemeente in Wassenaar de Energiehulp aan. De Energiehulp helpt gratis bij energie besparen in huis.
Wat doet de Energiehulp?
De Energiehulp helpt om je huis energiezuiniger te maken. Makkelijk en snel. Je krijgt gratis materialen zoals radiatorfolie, een waterbesparende douchekop of ledlampen. En de Energiehulp plaatst alles voor je. Ook krijg je tips die precies bij jouw huis en situatie passen.
Voor wie is de Energiehulp?
Woon je in een slecht geïsoleerd huis? En heb je moeite om de energierekening te betalen? Er zijn verschillende redenen om contact op te nemen met de Energiehulp. Wat jouw reden ook is, we helpen je graag!
Is de Energiehulp gratis?
Ja. Een bezoek van de Energiehulp is 100% gratis en je zit nergens aan vast.  
Hoe kan de Energiehulp gratis zijn? 
De gasprijzen zijn flink gestegen. Daardoor kan je energierekening een stuk hoger worden. De gemeente Wassenaar wil je graag helpen om die weer omlaag te krijgen. Dat kost jou niets. 
Moet ik mij legitimeren of een loonstrook laten zien? 
Nee. Dat hoeft allebei niet. We hebben alleen je contactgegevens nodig om een afspraak met je in te plannen.
Is het nodig om over te stappen van energiemaatschappij? 
Nee. De Energiehulp is onafhankelijk. Wij werken niet samen met energiemaatschappijen. De Energiehulp doet niets wat jij niet wilt en na een bezoek zit je nergens aan vast.
Wie komt er bij mij langs?
De huisbezoeken in Wassenaar worden uitgevoerd door Klimaatroute. Kijk op deze pagina voor meer informatie over deze samenwerking: https://www.klimaatroute.nl/duurzaam-wonen/gemeenten/gemeente-wassenaar

De voordelen op een rijtje

De Energiehulp is gratis
De Energiehulp maakt je huis energiezuiniger
Na het bezoek bespaar je direct energie